تفاوت های سرور مجازی و سرور فیزیکی
تفاوت های سرور مجازی و سرور فیزیکی
در این مقاله سعی می کنیم به بررسی ویژگی های مثبت و منفی سرورهای مجازی و سرورهای فیزیکی بپردازیم. اگر به دنبال خرید سرور هستید اما در این زمینه اطلاعات چندانی ندارید، همراه ما باشید تا با تفاوت های سرور مجازی و سرور فیزیکی آشنا شوید.
سرور فیزیکی چیست؟
سرور فیزیکی به دستگاهی اطلاق می شود که روی آن از سیستم عامل هایی مانند ویندوز یا لینوکس استفاده می شود و محل قرار گیری آن در اتاق سرور شما، شرکت یا یک مرکز داده می باشد. سرورهای فیزیکی از بسیاری جهات شبیه رایانه های دسکتاپی هستند، اما بیشتر بهبودهایی که سیستم های دسکتاپی ندارند را شامل می شوند. این سرورها دارای اندازه بزرگتری هستند و از تجهیزات قدرتمندی استفاده می کنند و به یک فضای جداگانه برای نصب و قرار گیری نیاز دارند. اکثر سرور ها از دو یا چند پردازنده فیزیکی با هسته های متعدد بهره می برند. سرورهای فیزیکی به وسیله کارکنان یک شرکت یا سازمان مدیریت و نگهداری می شوند.
سرور مجازی چیست؟
سرورهای مجازی به سرورهایی گفته می شود که با استفاده از فناوری مجازی سازی ساخته می شوند. هر یک از این سرورها دارای عملکرد جداگانه ای هستند و می توانند با در اختیار داشتن منابع اختصاصی به صورت یک سرور مجزا عمل کنند. زمانی که کاربر از سرور مجازی استفاده می کند، دیگر نیازی به منابع کامپیوتر خود ندارد و می تواند برنامه های کاربردی مورد نیاز خود را روی سرور مجازی نصب کرده و در شبکه های داخلی شرکت و یا اینترنت از آن ها استفاده نماید. در واقع مجازی سازی امکان تقسیم منابع فیزیکی را بین کارهای متعدد فراهم می کند که در نهایت موجب افزایش کارایی و صرفه جویی در هزینه ها می شود.
مزایای سرور فیزیکی
قدرتمند تر از سرور مجازی عمل می کند، به همین دلیل است که کاربران ترجیح می دهند برای میزبانی وب سایت خود از سرور فیزیکی استفاده کنند. برای مثال تصور کنید که روی سرور فیزیکی از 8 گیگابایت حافظه رم و پردازنده 2 هسته ای بهره می بریم و همین ویژگی ها را در سرور مجازی هم پیاده می کنیم، در این حالت عملکرد و نتیجه سرور فیزیکی بهتر خواهد بود، چرا که سرور فیزیکی دارای مشکلات عملکردی موجود در ماشین های مجازی نمی باشد. قدرت بالای سرور فیزیکی یکی از اصلی ترین تفاوت های سرور مجازی و سرور فیزیکی می باشد.
معایب سرور فیزیکی
- خرید، نگهداری و تعمیر سرور نیازمند هزینه بالایی است و در صورتی که سخت افزار دچار شکست شود، بایستی آن را جایگزین کرد. این مورد نیز یکی دیگر از مهم ترین تفاوت های سرور مجازی و سرور فیزیکی می باشد.
- مدیریت سرور فیزیکی سخت تر است، زمانی که سرور دچار مشکل می شود، باید داده ها و اطلاعات را بازیابی و بک آپ گیری کرد که کار مشکلی است، چرا که سرور دوباره باید ایجاد شده و داده های بک آپ موجود روی آن بازیابی گردد. این امر در سیستم های تولیدی ضروری، موجب Downtime حداقل 8 ساعتی می شود. شرکت ها برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی، کلاسترهایی از دو یا چند سرور را ایجاد می نمایند.
- در صورتی که مشکلی با پیکربندی با تعمیرات دارید، احتمالا به یک پیمانکار یا فروشنده برای کمک نیاز خواهید داشت.
- سرور فیزیکی نیازمند فضای فیزیکی با امنیت بالا می باشد.
هم چنین بخوانید: کلاسترینگ یا خوشه بندی سرور چیست ؟
مزایای سرور های مجازی
- به هزینه های بسیار کمتری نیاز دارد، چرا که نیازی به خرید سخت افزار نیست.
- هزینه های تنظیم و نگهداری آن پایین است.
- مدیریت آن ساده تر است، چرا که نصب سرور فیزیکی نیازمند بررسی دقیق تر سخت افزار سرور می باشد. اگر چیزی به درستی کار نکند، روند نصب و پیکربندی سیستم دچار مشکل می شود، اما زمانی که ماشین مجازی توسعه پیدا می کند، درایوهای خود را از هاست والد به دست آورده و بلافاصله برای فعالیت آماده می شود.
- مقیاس پذیر بوده و انعطاف پذیری بالایی دارد و برای ارتقاء منابعی مانند حافظه رم، پردازنده و فضای هارد به Downtime زیادی نیاز نیست.
- و…
معایب سرور مجازی
عملکرد کمتری نسبت به سرور فیزیکی ارائه می دهد، دلیل این امر هم مشکلات عملکردی است که بین ماشین مجازی و خود هایپروایزر وجود دارد. البته این مشکل با ایجاد کلاستری از سه یا چند سرور مجازی برطرف می شود، افزون بر این، عملکرد سرور مجازی با کمک فناوری SSD Drive افزایش یافته است.
سرور مجازی بهتر است یا سرور اختصاصی؟
برای بیشتر موارد، سرور مجازی گزینه بهتری خواهد بود، چرا که فناوری مجازی سازی روز به روز در حال پیشرفت می باشد. تقریبا همه شرکت ها در کل جهان می توانند از این فناوری به خوبی استفاده کنند. البته به غیر از مواردی که به قدرت یک سرور اختصاصی نیاز است و میزان بودجه هم زیاد می باشد، در این حالت قطعا سرور اختصاصی بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.
خرید سرور فیزیکی از دوبرکا
حال که با تفاوت های سرور مجازی و سرور فیزیکی آشنا شدید، می توانید راحت تر یکی از این دو سرور را انتخاب کنید. اگر به این نتیجه رسیدید که سرور فیزیکی انتخاب مناسب تری است، پیشنهاد می کنیم آن را از شرکت دوبرکا خریداری نمایید. شرکت دوبرکا مجموعه کاملی از سرورهای HP و قطعات سرور را ارائه می دهد و همواره آماده خدمت رسانی به مشتریان عزیز می باشد. برای خرید سرور اچ پی می توانید از بخش سرورهای فیزیکی سایت دوبرکا دیدن نمایید. برای دریافت مشاوره رایگان با شماره تلفن های 09195738079 – 77459713-021 – 77497509-021 تماس بگیرید. هم چنین می توانید از طریق صفحه تماس با ما، با کارشناسان مجرب شرکت دوبرکا در ارتباط باشید.