قطعات و تجهیزات جانبیلپ تاپ و کامپیوتر

استوریج DAS چیست؟

استوریج DAS چیست؟

DAS مخفف عبارت Direct Attached storage و به معنای فضای ذخیره سازی مستقیم می باشد. این ذخیره سازی دیجیتالی به صورت مستقیم به استوریج کنترلر سرور یا کامپیوتر متصل می شود. کنترل این ذخیره سازی دیجیتالی بر عهده شبکه ذخیره سازی نیست و سرور این وظیفه را انجام می دهد.

استوریج DAS چیست؟

استوریج DAS زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که میزان اطلاعاتی که می خواهید ذخیره کنید از شیارهای هارد روی سرور بیشتر باشد. رایج ترین نمونه این استوریج، هاردهای کامپیوتر شخصی و لپ تاپ است. این ذخیره ساز دیجیتالی می تواند دارای یک هارد باشد یا تعدادی از هاردها را شامل شود. قابلیت استفاده از آن در داخل و بیرون سرور نیز وجود دارد. سیستم های چندگانه در صورتی که هر کدام به صورت مجزا به استوریج DAS متصل باشند، می توانند از یک ذخیره ساز مشترک استفاده نمایند.

ویژگی های استوریج DAS

این مدل از استوریج هزینه پایینی دارد و هم چنین استفاده از آن در مقایسه با NAS و SAN که دارای پیچیدگی و برنامه ریزی زیادی هستند، آسان است. ذخیره سازی DAS مانند دستگاه های NAS و SAN به اپلیکیشن های نظارتی و مدیریتی نیاز ندارد و در اکثر PC ها و برخی از سرورها قابل نصب و راه اندازی می باشد. با خرید یک کابل و یک دستگاه DAS می توانید به تعداد این ذخیره سازی اضافه کنید. این دستگاه ها برای کمپانی های کوچک و شعبات کمپانی های بزرگ مناسب هستند.

ویژگی های استوریج DAS

استوریج DAS برای هر برنامه ای مناسب بوده و می تواند External (خارجی) یا Internal (داخلی) باشد. حافظه ذخیره سازی DAS شامل هارد دیسک ها (HDD) و حافظه های پرسرعت SSD می شود.

هم چنین بخوانید: انواع هارد دیسک و تفاوت آن ها با یکدیگر

هارد دیسک ها در مقایسه با SSD ها، قیمت و سرعت کمتری ارائه می دهند و کارایی و قیمت اس اس دی ها نیز بیشتر است. البته قیمت آن ها به نسبت گذشته کاهش پیدا کرده است. دوام و طول عمر حافظه های SSD به علت عدم استفاده از دیسک گردان بیشتر است. اما پراکندگی استوریج از معایب این ذخیره ساز است که موجب افزایش قیمت آن می شود.

از معایب دیگر این ذخیره سازی می توان به دسترسی پذیری آن اشاره کرد که بایستی به کابل شبکه وصل شود و دارای محدودیت فاصله ای می باشد. کارایی آن نیز به ترافیک شبکه بستگی دارد، چون اشتراک گذاری داده ها در شبکه انجام می گیرد.

لازم به ذکر است که وجود Lockable Bezel در هاردهای HDD مانع از سرقت و تغییر مکان ناخواسته می شود.

مزایا و معایب ذخیره سازی DAS مزایا و معایب ذخیره سازی DAS

مهم ترین و اصلی ترین مزیت استفاده از استوریج DAS، صرفه جویی در زمان و هزینه می باشد. اما این تکنولوژی مزایا و معایب دیگری نیز دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

مزایای استوریج DAS 

  • سادگی راه‌اندازی و امکان استفاده آسان
  • پایین بودن هزینه‌ خرید، راه‌اندازی و ارتقاء
  • دارای ویژگی Scalable (رشد همگام با زیرساخت‌ها)
  • دارای ویژگی Flexible (استفاده از SAS ،SATA و SSD ترکیبی در یک Enclosure)
  • افزایش توان عملیاتی و نرخ انتقال به‌دلیل استفاده از تکنولوژی End-to-End 12Gb SAS
  • دسترسی سریع به اطلاعات به‌علت Block Level بودن
  • جلوگیری از سرقت اطلاعات و جابه‌جایی ناخواسته دیتا به‌دلیل برخورداری از Lockable Bezel

معایب استوریج DAS

  • محدودیت در دسترسی پذیری به علت استفاده از کابل
  • اشتراک‌گذاری و کارآیی وابسته به ترافیک شبکه
  • افزایش هزینه به‌دلیل پراکندگی استوریج
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا